Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Houten-kozijn.nl Onafhankelijk advies over houten kozijnen!
Houten-kozijn.nl

Vijf nadelen houten kozijn

Als er gevraagd wordt te kiezen tussen kunststof, aluminium of houten kozijnen, dan kiezen maar weinig huiseigenaren voor een houten kozijn. Dat komt omdat er een aantal nadelen zitten aan houten kozijnen. Het is belangrijk om daarvan op de hoogte te zijn, zodat je een evenwichtige beslissing kunt maken bij de aanschaf van nieuwe kozijnen. Want ondanks de nadelen, zijn houten kozijnen erg mooi en geliefd.

#1 – Vaak duurder dan alternatieven
Het vervaardigen van houten kozijnen is maatwerk en daarom liggen de kosten vaak hoger dan bij de industrieel gefabriceerde alternatieven als kunststof en aluminium kozijnen. Afhangende van het houtsoort kan de prijs nog verder oplopen. Houten kozijnen worden gezien als een luxe.

#2 – Periodiek onderhoud
Iedereen weet dat je met enige regelmaat houten kozijnen moet onderhouden. Dat geeft dus extra zorgen en kosten. Doe je dit niet, dan kunnen de kozijnen defecten gaan vertonen en ben je nog verder van huis.

#3 – Hout is onderhevig aan werking
Vocht, wind, regen en zon hebben allemaal invloed op hout. Als gevolg hiervan werkt hout constant. Dat kan vervelende gevolgen hebben ten nadele van de correcte werking van de kozijnen. Ramen kunnen bijvoorbeeld gaan klemmen of slecht afsluiten.

#4 – Schimmels en insecten
In principe kan je hout beschermen tegen schimmels en insecten. Maar toch blijft het gevaar altijd op de loer liggen. Als jouw houten kozijnen eenmaal geïnfecteerd zijn, dan is het een lastige klus om dat weer op te lossen.

#5 – Beperkte levensduur
Hardhouten kozijnen gaan lang mee. Maar de goedkopere zachthouten kozijnen kunnen soms maar 25 jaar meegaan. Om de levensduur van houten kozijnen te verlengen, moeten ze van te voren goed bewerkt worden en zal je periodiek onderhoud moeten plegen.

 

Offertes voor houten kozijnen ontvangen?

Kies voor een erkende kozijnspecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers