Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Houten-kozijn.nl Onafhankelijk advies over houten kozijnen!
Houten-kozijn.nl

Prijzen per m2

Zijn jouw houten kozijnen aan vervanging toe? Of ben je je woning aan het verduurzamen? Als je op zoek bent naar nieuwe houten kozijnen, dan wil je vast weten wat de prijs is per m² is. In dit artikel gaan we uit van gemiddelde prijzen per vierkante meter, want in werkelijkheid kan de prijs hoger of lager liggen. Het maakt een groot verschil of je een houten kozijn van tropisch hardhout laat maken met triple glas, of een kozijn van robinia met R ++ glas. De gemiddelde prijzen per m² geven je een indicatie van de kosten.

Houten kozijnen hebben veel voordelen:

  • Hout is een uitermate duurzaam bouwmateriaal wat ook nog eens CO2 opneemt in plaats van uitstoot.
  • Hout is van nature een goede isolator. Een houten kozijn helpt jou besparen op de stookkosten.
  • De karakteristieke uitstraling van houten kozijnen zijn uitermate populair onder huiskopers.
  • Zeker de sterkere houtsoorten gaan jarenlang mee en vergen maar weinig onderhoud.
  • Houten kozijnen zijn gemakkelijk op maat te maken, ideaal dus voor renovaties en als vervanging van bestaande kozijnen.

Wat kosten houten kozijnen per m²?
Zoals we al even aangaven hierboven, zijn de betere houtsoorten duurder. Dat resulteert in minder onderhoud, dus op de lange termijn is het niet altijd duurder. Goedkopere houten kozijnen worden van houtsoorten uit duurzaamheidsklasse 3 gemaakt. Over het algemeen kun je er vanuit gaan dat een nieuw houten kozijn ergens tussen de € 300 en € 500 kost per m². Dat is alleen het kozijn. Er komen nog kosten voor het glas en voor de montage bij.

Wat kost glas per m²?
Net als met de houtsoorten, zijn er ook verschillende soorten glas waar je uit kan kiezen voor jouw nieuwe raam. De meeste mensen kiezen voor standaard dubbel glas. En dat terwijl het HR ++ glas veel beter isoleert voor maar een paar euro extra per vierkante meter. Triple glas is de top, maar heeft alleen zin als de rest van je woning ook goed geïsoleerd is.

  • Standaard dubbel glas € 65 – € 80 per m²
  • HR ++ dubbel glas € 75 – € 90 per m²
  • HR +++ triple glas € 100 – € 125 per m²

Gemiddelde prijs per m² van houten kozijnen
Voor de montage en installatie moet je ongeveer het dubbele van het materiaal rekenen. Laten we daarom even van het volgende voorbeeld uitgaan. Stel je laat een houten kozijn maken dat je € 400 per m² kost. En je kiest heel verstandig voor HR ++ glas, wat op zijn beurt € 80 kost. De totale materiaalkosten zijn dan € 480 per m². De totale gemiddelde kosten voor dat houten kozijn, met glas en installatie, zijn dan € 960 per m².

 

Offertes voor houten kozijnen ontvangen?

Kies voor een erkende kozijnspecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers