Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Houten-kozijn.nl Onafhankelijk advies over houten kozijnen!
Houten-kozijn.nl

Houten kozijnen kopen

Het kopen van houten kozijnen is makkelijker dan je denkt. Er zitten ook nogal wat voordelen aan houten kozijnen. Het geeft een woning een uniek karakter wat je niet hebt met andere soorten kozijnen. Houten kozijnen zijn eenvoudig op maat te maken voor jouw woning en specifieke wensen. Hout is uitermate geschikt voor draaikiepramen, valramen, draairamen en vaste ramen. Je hoeft enkel het houtsoort te kiezen en te beslissen wat voor een profielen je mooier vindt.

Voordelen houten kozijnen:

  • Natuurlijke uitstraling met veel karakter
  • Op maat te maken voor jouw project
  • Gemakkelijk in jouw favoriete kleur te schilderen
  • Houten kozijnen gaan lang mee
  • Duurzaam materiaal met kleine ecologische voetafdruk

Welk houtsoort is geschikt?
Voor kozijnen in je gevel is het aan te raden om een houtsoort te kiezen dat minimaal duurzaamheidsklasse 3 heeft. De andere houtsoorten zijn eigenlijk alleen geschikt voor interne kozijnen en afwerkingen. Houtsoorten met duurzaamheidsklasse 3 zijn goedkoper dan de hogere klassen, maar gaan minder lang mee en vergen meer onderhoud. Voorbeelden zijn Lariks en thermisch gemodificeerd bamboe. Ook de harde houtsoort Keruing valt in deze categorie.

Veel huiseigenaren kiezen voor gemodificeerd vuren en grenen. Deze bewerkte zachte houtsoorten vallen in de 2e duurzaamheidsklasse. Ze hebben het voordeel dat ze makkelijk te bewerken zijn, relatief minder onderhoud nodig hebben en niet zo duur zijn als sommige tropische hardhoutsoorten uit de topklasse. Een prima prijs-kwaliteitsverhouding dus.

Hoe lang gaan houten kozijnen mee?
De meeste houten kozijnen gaan 10 jaar of meer mee. Als je hout kiest uit een hogere duurzaamheidsklasse, zoals 1 of 2, dan gaan de kozijnen gemakkelijk 20 jaar of meer mee. Verder is het van belang om je kozijnen goed te onderhouden. Je zal ze dus goed moeten reinigen en met regelmaat op gebreken controleren. Zo heb je het langst plezier van je houten kozijnen.

 

Offertes voor houten kozijnen ontvangen?

Kies voor een erkende kozijnspecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers