Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Houten-kozijn.nl Onafhankelijk advies over houten kozijnen!
Houten-kozijn.nl

Houten kozijnen op maat laten maken

Het voordeel van houten kozijnen is dat ze erg gemakkelijk op maat te maken zijn. Met kozijnen van kunststof of aluminium is dat een stuk lastiger en duurder. Je kan helemaal zelf bepalen van welk soort hout het kozijn gemaakt wordt, wat het formaat is, welk type raam en of het bijvoorbeeld vlakke of diepe profielen heeft. Het is niet vreemd dat houten kozijnen steeds populairder worden. Wat jouw voorkeur ook is, houten kozijnen op maat bestellen is heel erg makkelijk. Wat veel mensen zich niet realiseren, er zitten heel veel voordelen aan houten kozijnen.

Vijf voordelen houten kozijnen:

  • Hout is een van de meest duurzame bouwmaterialen
  • Een houten kozijn geeft een authentiek karakter aan jouw woning
  • Houten kozijnen worden op maat gemaakt zoals jij het wilt
  • Je kan houten kozijnen in alle kleuren schilderen
  • Houten kozijnen hebben een lange levensduur

Hardhouten kozijnen op maat
De meeste mensen kiezen voor hardhouten kozijnen. Dat zijn houtsoorten met een hoge dichtheid, die over het algemeen lang meegaan en uitermate geschikt zijn voor gevels. Hoewel er uitzonderingen zijn, hebben de meeste hardhoutsoorten een duurzaamheidsklasse van 3 of hoger. Hardhouten kozijnen gaan daarom met gemak 15 jaar of langer mee. Over het algemeen kun je zeggen dat alle loofbomen hardhout zijn. Voorbeelden van hardhoutsoorten voor kozijnen zijn: eiken, robinia, meranti, mahonie en merbau.

Zachthouten kozijnen op maat
Het voordeel van een zachthout is dat het makkelijker op maat te maken is. Dat biedt juist veel flexibiliteit voor renovaties en het vervangen van bestaande kozijnen. Er zijn een flink aantal zachthoutsoorten die uitermate geschikt zijn voor kozijnen in gevels en zeker 10-15 jaar meegaan. Op een paar uitzonderingen na zijn alle naaldbomen zachthout. Bekende voorbeelden zijn thermisch gemodificeerd vuren en grenen, lariks douglas, accoya en Oregon pine.

 

Offertes voor houten kozijnen ontvangen?

Kies voor een erkende kozijnspecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers