Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Houten-kozijn.nl Onafhankelijk advies over houten kozijnen!
Houten-kozijn.nl

Ventilatierooster in een houten kozijn

Dat een woning of kantoor goed geventileerd moet worden behoeft weinig introductie. Het is alom bekend dat een goed geventileerde ruimte gezond is en dat vocht geen kans krijgt. Zeker nu er steeds luchtdichter gebouwd wordt, is nadenken over adequate en permanente ventilatie steeds belangrijker geworden. Een van de meest gebruikte oplossing in woningen is het installeren van een ventilatierooster in de raamopening. Er zijn veel soorten ventilatieroosters voor verschillende toepassingen. Maar waar in een houten kozijn kan je het rooster het beste plaatsen?

Vijf locaties voor ventilatieroosters in een houten kozijn:

  • Bovenaan het glas: Bij deze populaire optie wordt het ventilatie rooster direct op het glas gemonteerd. Het ventilatierooster heeft namelijk een een glasgoot aan de onderzijde. Het glas en het ventilatierooster vormen als het ware een geheel, en worden integraal in de kozijnsponning gemonteerd en vastgezet met de raamlatten.
  • Onderaan het glas: Er zijn mensen die ervoor kiezen om het ventilatierooster aan de onderzijde van het glas te monteren. Net als bij de eerste optie, vormt het ventilatierooster een integraal element met het glas en wordt als zodanig geïnstalleerd. Deze optie wordt gekozen als de ramen heel hoog op de gevel zitten.
  • Kalfplaatsing: Bij deze optie wordt het ventilatierooster tussen de dorpels of stijlen gemonteerd. Het vormt als het ware een sandwich. Het raam wordt vervolgens op de traditionele wijze geplaatst.
  • Kleine kalfplaatsing: Dit is een variant op de vorige optie waarbij het ventilatierooster in de dagopening van het kozijn gemonteerd wordt. Wederom tussen stijlen en dorpels.
  • Bovenop het kozijn: Vaak kiezen mensen voor een montage van een ventilatierooster buiten het kozijn, aan de bovenkant. Dit heeft als voordeel dat het rooster groter kan zijn. Het ventilatierooster wordt van buitenaf op het kozijn gemonteerd.

 

Offertes voor houten kozijnen ontvangen?

Kies voor een erkende kozijnspecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers