Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Houten-kozijn.nl Onafhankelijk advies over houten kozijnen!
Houten-kozijn.nl

Waarom kiezen voor houten kozijnen?

Veel huiseigenaren kiezen voor het plaatsen van een houten kozijn. Dat is natuurlijk helemaal niet zo gek, er zitten nou eenmaal heel erg veel voordelen aan houten kozijnen. Het geeft een woning karakter en een vriendelijke uitstraling. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, valt het onderhoud reuze mee. Je hebt er niet meer omkijken naar, dan bij andere kozijnen van kunststof of aluminium. Laten we de vijf voordelen van houten kozijnen eens op rijtje zetten:

  • Unieke uitstraling: Er is geen ander materiaal wat zo een uniek karakter aan je woning geeft. Na verloop van tijd verandert de kleur van hout door de invloeden van zon en het weer. Er is dus geen enkel houten kozijn is dat hetzelfde is.
  • Duurzaam: Tegenwoordig houden veel huiseigenaren gelukkig meer rekening met de ecologische voetafdruk van de materialen die ze gebruiken voor hun woning. Hout is een van de meest ecologisch verantwoorde bouwmaterialen, zeker als het hout uit Europa komt. Hout groeit snel en slaat CO2 op in plaats van dat het CO2 uitstoot. Een win-win situatie.
  • Past altijd: In tegenstelling tot andere materialen, zijn houten kozijnen juist erg makkelijk op maat te maken. Ook op de bouwplaats. Daarom zijn houten kozijnen ideaal voor renovaties en zelfbouwers. Ook biedt het enorm veel mogelijkheden voor specifieke en unieke details.
  • Makkelijk te schilderen: Houten kozijnen kan je gemakkelijk zelf schilderen. Scheelt vaak aardig in de kosten. Handig ook als je jouw woning een make-over wilt geven, of als onderhoud nodig is. Met een kleine inspanning heeft jouw woning een compleet nieuwe aanblik.
  • Lange levensduur: Er bestaat een hardnekkig vooroordeel dat houten kozijnen niet lang meegaan. Als je sterk hout gebruikt en de kozijnen goed onderhoudt, gaat een houten kozijn net zo lang mee als kozijnen van alternatieve materialen.
Kunststof kozijnen Houten kozijnen
onderhoudsarm schilderen nodig
perfecte isolatie door werking van hout mindere isolatie
inbraakwerend gevoeliger voor inbraak
goedkoper dan hout duurder dan kunststof
duurzaam minder duurzaam
kunststof kan niet rotten (of roesten) hout kan rotten
recyclebaar recyclebaar
alle kleuren en vormen mogelijk alle kleuren en vormen mogelijk
Energiebespaarlening geen subsidies of gunstige leningen

 

Offertes voor houten kozijnen ontvangen?

Kies voor een erkende kozijnspecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers