Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Houten-kozijn.nl Onafhankelijk advies over houten kozijnen!
Houten-kozijn.nl

Hoe schilder ik een houten kozijn?

Een keer in de zoveel jaar is het nodig om je houten kozijnen te schilderen. Houten kozijnen worden vies en hebben veel te verduren door al die regen en wind in Nederland. Gelukkig is het schilderen van houten kozijnen een makkelijke klus en hoef je het eigenlijk helemaal niet zo vaak te doen. In slechts vier simpele stappen knap jij jouw kozijnen al op.

Kozijnen schilderen in vier stappen:

  • Verwijder oude verflagen: Begin met het verwijderen van alle verflagen. Dit doe je door te schuren of met een verfverwijderaar. Het is niet aan te raden om over bestaande verflagen heen te verven.
  • Reparatie en onderhoud: Dit is eigenlijk de belangrijkste stap. Voordat je gaat schilderen moet je jouw kozijnen uitvoerig checken op gebreken en beschadigingen. Repareer deze eerst, dan gaan je kozijnen een stuk langer mee. Maak de kozijnen ook grondig schoon, zodat ze vrij zijn van algen, schimmels en vuil.
  • Primer: Voor een goede aanhechting van de verf en een egaal resultaat is het nodig om twee lagen primer aan te brengen. Na elke laag natuurlijk even licht opschuren.
  • Lakken of beitsen: Nu is het tijd om jouw gekozen afwerking aan te brengen. Ook hier is aan te raden om twee lagen aan te brengen en tussendoor op te schuren. Volg altijd de aanwijzingen van het product.

Wanneer moet je houten kozijnen schilderen?
Jouw houten kozijnen gaan een stuk langer mee als je ze met regelmaat schoonmaakt, onderhoudt en verft. Schoonmaken kan je het beste ieder jaar doen, maar verven hoeft niet zo vaak. In de meeste gevallen volstaat het elke vijf tot zes jaar te verven. Het hangt erg af van het houtsoort van de kozijnen en de kwaliteit van de verf. In sommige gevallen is eens in de tien jaar verven voldoende.

 

Offertes voor houten kozijnen ontvangen?

Kies voor een erkende kozijnspecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers